Säg det med Infografik


Hej och välkommen!

Kul att du hittat hit. Jag heter Anna-Lena Lindqvist och är en erfaren, kunnig konsult med unik kompetens inom infografik, informationsgrafik och nyhetsgrafik. Jag har gedigen erfarenhet från 10 år på Stockholms redaktioner inom dagspress (Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet) och veckotidning (Resumé och ETC Förlag)  Har även jobbat länge med rörlig nyhetsgrafik på SVT och Aftonbladet TV7.

Jag hjälper mina kunder med infografik som kan lyfta innehållet i en text, där samverkan mellan bild och text ökar förståelsen. Jag producerar allt från diagram, olika typer av kartor till avancerad infografik, som t.ex. vetenskapliga och tekniska illustrationer.

Många organisationer och företag kan ha stor nytta av att förklara sin verksamhet med hjälp av infografik/informationsgrafik (ibland kallad infographics) för att visualisera komplexa texter och svårbegripligt material. Med infografik kan tydligt förklara en affärsidé, komplicerade frågeställningar och förtydliga ett förlopp eller en process. Torr statistik kan bli tilltalande och lättillgänglig information. Med grafik kan man ”lyfta av taket” eller göra sprängskisser av byggnader. Grafiken kan produceras för att användas print, webb eller andra digitala medier. Kan även erbjuda formgivning, layout och design av hela tidningskoncept och informations-broschyrer. Jag gör också med glädje även en del rena illustrationer.

Jag är medlem i Stockholms Handelskammare  www.chamber.se och ingår i nätverket Illustratörcentrum www.illustratorcentrum.se samt är representerad hos AZOTE bildbyrå www.azote.se

Mig hittar du på Kontor 122 som också är ett jobbnätverk och kontorsplats på en och samma gång. www.kontor122.se

Godkänd för F-skattesedel.

Jag har en examen från klassiska Konstfack, men har också läst journalistik, och redigering av dagspress- och magasin på Poppius Journalistskola. Jag har lång erfarenhet av nyhetsgrafik- och informationsgrafik från Stockholms tv- och tidningsredaktioner.

Fördelen att jobba med mig :

1. Personlig kontakt – att det alltid är jag som är kontaktperson skapar  kontinuitet och trygghet för dig som kund.

2. Du får garanterat bättre pris än de stora byråerna.

3. Större flexibilitet, tillgänglighet och högre servicenivå – helt enkelt en kundtjänst med mycket generösa öppettider.